De mythe van beheersbaarheid

Wouter Hart, één van ons, heeft de laatste jaren besteedt aan een onderzoek naar wat wij noemen de ‘mythe van beheersbaarheid’. Hij heeft patronen gezocht in de huidige bedrijfskundige logica die de oorzaak zijn voor het ontstaan van bureaucratie, een interne focus en het onvoldoende hoofd kunnen bieden tegen een continue drukte.

Momenteel werkt hij aan een boek daarover welke door Kluwer zal worden uitgebracht begin 2012. Onder het tabblad ‘Mythe van beheersbaarheid’ zal steeds meer over dit onderwerp verschijnen naarmate het boek vordert.

Inmiddels worden wij regelmatig gevraagd om lezingen, workshops of trainingen te houden over de mythe, omdat mensen in deze filosofie de handvatten menen te vinden om daadwerkelijk anders te gaan organiseren. Meer klantgericht, meer resultaatgericht, meer professional gericht; meer gericht op waar het werkelijk moet gaan.

Eén van die succesfactoren bij procesmanagement is dat wij uitgaan van ons principe ‘de Kosten – Waarde as’ in plaats van de ‘de tijd – geld as’. Onder ‘Mythe van beheersbaarheid kunt u meer lezen over wat wij hiermee bedoelen en welke uitgangspunten onze werkwijze nog meer kenmerken.

Terug naar meer